درس شيمي از درسهايي است که کتاب درسي در يادگيري آن، اهميت ويژه و انکارناپذير دارد. شکلها و جدولها هميشه سؤالات زيادي را به خود اختصاص ميدهند. براي مثال در کنکور سال گذشته در رشتهي رياضي از شکلهاي کتاب و نمودارها، 5 سؤال مطرح شده بود. در زير ميتوانيد توصيههاي پشتيبانها را در مورد درس شيمي پايه و اهميت قسمتهاي مختلف آن بخوانيد.
الهه مرداني:
شيمي از جمله درسهايي است که اهميت کتاب درسي در آن فوقالعاده زياد و از ملزومات است. توجه به شکلها، پاورقيها، جدولها و حتي داستانها ميتواند کمک زيادي در پاسخگويي به سؤالات بکند. مرحلهي بعد، حل سؤالات تشريحي با کمک کتابهايي همچون کتاب پرتکرار است. نشاندار کردن اين کتاب و مطالعهي دقيق پاسخ تشريحي نيز بسيار مهم است.
ثريا مطلوبي:
درس شيمي پايه، پيشنياز درسهاي پيشدانشگاهي است و بايد کتاب را از اول تا آخر حتي پاورقيها، شکلهاي حاشيهي صفحات، مثالهايي که کتاب حل کرده است، آزمايشها و جدولها را کامل بخوانيد تا مطلبي باقي نماند. تمرينهاي آخر فصل را کار کنيد و از کتاب آبي به تمرين تستهاي کنکورهاي سال گذشته بپردازيد.
ياسر غربي:
براي يادگيري بهتر و تسلط بيشتر در درس شيمي دوم دبيرستان بايد جدول مندليف را دقيق ياد بگيريد. در درس شيمي مهمترين کتاب براي مطالعه، کتاب درسي است و بايد تمام متنهاي کتاب به طور کامل بررسي شوند.
شهرام داوودي:
قبل از هر چيز بايد کتاب درسي را به خوبي مطالعه کنيد؛ زيرا سؤالاتي که از کتاب درسي در کنکور مطرح ميشوند کم نيستند. سعي کنيد تمرينهاي تشريحيِ بيشتري حل کنيد؛ زيرا در روش تشريحي خواندن، نکات تستي و کاربردي بسياري را ياد ميگيريد.
شادي نايبي:
مطالب درس شيمي به صورت زنجيروار به هم پيوستهاند. براي يادگيري مطالب بايد مطالب قسمتهاي قبل را کامل مرور کنيد. براي اين کار بهتر است ابتدا درسنامهي کتاب آبي را مطالعه کنيد و سپس چند تست از آن مبحث حل کنيد و بعد به سراغ موضوع بعدي برويد.
عرفان رحيمي:
مطالب فصلهاي 1 و 2 شيمي سال دوم دبيرستان بيشتر حفظي هستند؛ بنابراين بايد متن کتاب را کامل بخوانيد. براي فصلهاي 3، 4 و 5 به يک منبع مطالعاتي قوي مانند کتاب آبي نيازمنديد. ترکيبها و فرمولها را کامل ياد بگيريد و سپس با کمک تستهاي کتاب آبي آموختههاي خود را به مرحلهي تسلط برسانيد.
رسول عابدي:
در درسهاي شيمي پايه، قسمتهايي وجود دارد که بايد آنها را به خاطر بسپاريد مانند: جدول مندليف، اصل آفبا و ترتيب پر شدن اوربيتالها، شرايط تشکيل پيوندهاي يگانه و دوگانه، داتيو، يوني و... . بايد حفظ کنيد که خواص مختلف عناصر چگونه در دورهها و گروههاي جدول مندليف تغيير ميکنند؛ مانند: الکترونگاتيوي و شعاع اتمي و... . نظريات اتمي دانشمندان با جزئياتش از موارد حفظکردني است؛ مانند: نظريهي دالتون، تامسون، رادرفورد و بور. همچنين در شيمي سال سوم در مسائل استوکيومتري دانستن مواردي مانند تبديل مول واکنشدهنده به فراورده و انواع تبديلات ديگر بسيار مهم هستند.
الناز قاسمزاده:
بر جدول مندليف تسلط داشته باشيد.
تصاوير کتاب را تحليل کنيد.
نکات و فرمولها را کامل ياد بگيريد و به خاطر بسپاريد.
از مثالهاي کتاب غافل نشويد.
جدولهاي کتاب را در اولويت قرار دهيد.
سميرا نوري:
براي جلوگيري از پراکندگي مطالب براي آنها درخت دانش تهيه کنيد و خلاصهبرداري کنيد.
براي مرور سؤالات نمونه (تيپ) از کتاب آبي استفاده کنيد.
کار کردن تستهاي سه سال اخير ميتواند کمک بسياري به يادگيري کند.
رامين نژادفلاح:
خواندن خط به خط کتاب درسي اولويت دارد. کتاب سبز کانون منبع خوبي براي يادگيري بهتر و بيشتر است.
ميترا قلعهکوب:
ابتدا کتاب درسي را کامل مطالعه کنيد. سپس به سراغ جزوهي معلم برويد و يادگيري خود را ارتقا دهيد؛ زيرا ممکن است جملهبندي معلمتان متفاوت باشد و به يادگيري بيشتر شما بينجامد. تستهاي آموزشي را تمرين کنيد و نکاتي را که از آنها ياد ميگيريد در کتاب خودآموز وارد کنيد.
هيچ گاه مرور کردن را فراموش نکنيد، حتي در فرصتهاي کوتاه.
خديجه تقيزاده:
متن کتاب را کامل مطالعه کنيد. به شکلهاي کتاب اهميت ويژهاي بدهيد. مثالهاي حلشدهي کتاب را يک بار ديگر حل کنيد. از کتاب پرتکرار استفاده کنيد و سؤالاتي را که پاسخ تشريحي ندارند کامل حل کنيد و آنها را کامل ياد بگيريد.
سمانه ملکي:
متن کتاب درسي را کامل بخوانيد و سعي کنيد از کتاب آبي تعداد مناسبي تمرين حل کنيد. از کتاب جمعبندي درسهاي اختصاصي پايه استفاده کنيد و نکات آن را کامل ياد بگيريد و در کتاب خودآموز يادداشت کنيد.
حبيبه جهانبخش:
خواندن متن کتاب را در اولويت قرار دهيد. سؤالات آزمونهاي گذشتهي خود را بررسي کنيد. اگر نکتهي جديدي ياد گرفتهايد وارد کتاب خودآموز کنيد. يادگيري کامل جدولها و بررسي شکلهاي کتاب به شما کمک بسياري خواهد کرد.
شکیبا باشید...